appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Mangiare! Kookwedstrijd: Ronald Giphart maakt de Röbstie van zijn vader

Mangiare!
woensdag 5 december 2018 | NTR | Redactie Twitter

Op vrijdag 7 december is het weer tijd voor de jaarlijkse kookwedstrijd van Mangiare! op NPO Radio 1. Verschillende thuiskoks nemen het in de finale tegen elkaar op en strijden om de titel. Dit jaar is het thema 'Met de Paplepel'. Schrijver Ronald Giphart zit dit jaar in de jury en deelt alvast het recept van zijn vader. 

Dit jaar staat de kookwedstrijd van Mangiare! in het teken van 'Met de Paplepel': recepten van vaders. Schrijver Ronald Giphart is jurylid en zal samen met Yvette van Boven de tien genomineerde gerechten beoordelen.

Röbstie

Giphart zelf weet ook zijn weg in de keuken te vinden. "Mijn vader stond vroeger nooit in de keuken. Na de scheiding van mijn ouders maakte mijn vader vooral bruine bonen, witte bonen in tomatensaus, tuinbonen en dan altijd samen met een speklapje. Dat is alles wat hij kon maken."

Geheel volgens thema maakt Giphart één van de meest geliefde gerechten van zijn overleden vader Rob. "Dit was echt een highlight van mijn vader. Röbstie noemde hij het. Eigenlijk een soort aardappelkoek. Het is echt een gerecht dat mij aan mijn vader doet denken. Elke molecuul die erin gaat kende hij." 

De finale van de Mangiare! Kookwedstrijd hoor je vrijdag 7 december tussen 19:30-20:30 uur op NPO Radio 1. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1