Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Dat kunnen interviews zijn, maar ook mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. Elke dag kijken we ook even terug naar gisteren: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Econoom Edin Mujagic
Monetair econoom Edin Mujagic deed onderzoek naar 200 jaar Nederlandse monetair beleid en het succes van de keiharde gulden. Mujagic trok daar zeven lessen uit, waar de Europese Centrale Bank (ECB) volgens hem veel van zou kunnen leren. Hij legt het ECB-beleid langs zijn meetlat en vertelt hierover in De Nieuws BV.

Vincent van Warmerdam
Componist, gitarist en theatermaken Vincent van Warmerdam is vanavond te gast in Kunststof. Hij maakt samen met zijn broers Alex en Marc deel uit van muziektheatergezelschap Orkater. De muzikant heeft vooral naam gemaakt als componist van film- en theatermuziek en won in 2007 een Gouden Kalf voor de muziek van 'Kicks'. Zijn passie voor muziek zet hij voort in zijn debuutroman 'De plectrumfabriek' dat morgen verschijnt. Het boek beschrijft de situatie van een gezin dat opgroeit in het theater. Jellie Brouwer praat een uur lang met Van Warmerdam.


Vincent van Warmerdam

En verder...

  • Marjan van Landelijk Platform GGZ is te gast in De Ochtend waar zij het gaat hebben over de rol van de politie bij de opvang van verwarde mensen en de observatiemaatregel.
  • Om 20.00 uur in Bureau Buitenland wordt uitgebreid aandacht besteed aan militaire kinderkampen in Oekraïne.

Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

De rechter legt steeds minder vaak tbs met dwangverpleging op. Het gevolg is dat veroordeelden zonder behandeling weer op straat staan. Reporter Radio neemt een uniek kijkje binnen de muren van Forensisch Psychiatrisch Centrum De Rooyse Wissel in Venray:

Verleden jaar liep de Hadj uit op een regelrechte ramp, met meer dan 1600 doden door verdrukkingen. Eerder al vielen er telkens grote hoeveelheden doden bij de zogeheten ‘stenigingen van de duivel’, een vast ritueel van de pelgrimage. Deze vrijdag begon de jaarlijkse pelgrimstocht weer. Arabist Maurits Berger vertelt over de Hadj:

Ster advertentie
Ster advertentie