Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Formule 1, Eredivisie en Reporter Radio

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Formule 1, Eredivisie en Reporter Radio

De allerlaatste Formule 1-race van het jaar wordt vandaag in de Verenigde Arabische Emiraten gereden, weet Max Verstappen nog de derde plek in het kampioenschap te pakken? Verder wordt er vandaag gevoetbald in de Eredivisie en komt Reporter Radio met een onderzoek naar de illegale drugshandel tussen Nederland en België.

Formule 1

De GP van Abu Dhabi staat garant voor spektakel. Denk maar aan 2016 toen Lewis Hamilton en Nico Rosberg de titelstrijd tot de laatste snik moesten uitstellen. Rosberg won uiteindelijk, na een bloedspannende race. De race van vandaag gaat geen wereldkampioen opleveren, die is sinds de GP van Mexico al bekend. Lewis Hamilton prolongeerde daar de wereldtitel.

Wel is deze race bijzonder. De teamgenoot van Max Verstappen, Daniel Ricciardo, rijdt zijn laatste race voor Red Bull Racing. Na dit seizoen vertrekt hij naar fabrieksteam Renault. De race op het Yas Marina-circuit begint om 14.10 uur Nederlandse tijd.

Eredivisie

Feyenoord neemt het op tegen FC Groningen. De Groningers krabbelen langzaam op na een dramatische seizoensstart. Feyenoord wisselt goede resultaten af met mindere. Te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken. PSV en Ajax zijn buiten bereik en de voorsprong op Heracles Almelo is de afgelopen drie weken gegroeid.

Tegelijkertijd speelt FC Utrecht thuis in de Galgenwaard tegen De Graafschap. Ook FC Utrecht begon slecht aan het seizoen. Het kostte trainer Jean Paul de Jong zijn baan. Onder leiding van zijn opvolger, Dick Advocaat, wil het weer lopen met de Domstedelingen. Van de vijf laatste wedstrijden won FC Utrecht er vier.

Alle wedstrijden zijn live te volgen op NPO Radio 1.

Eredivisiewedstrijden op zondag

12.15 uur FC Emmen-Excelsior | Verslag: Nico Wantia
14.30 uur FC Utrecht-De Graafschap | Verslag: Ragnar Niemeijer
14.30 uur Feyenoord-FC Groningen | Verslag: Andy Houtkamp
14.30 uur Willem II-Vitesse | Verslag: Richard van der Made
16.45 uur VVV-AZ | Verslag: Chris Wobbe

Reporter Radio

De illegale cannabisteelt heeft zich de afgelopen jaren vanuit Nederland verspreid over België. En waar eerst voornamelijk in de grensstreek wietplantages werden opgerold, is dat de laatste tijd ook steeds vaker in Wallonië het geval. Het aantal opgerolde wietplantages is dit jaar explosief gegroeid.

Bovendien wordt de handel in België gedomineerd door Nederlandse criminelen. In de uitzending criminologe Charlotte Colman van de universiteit Gent. Zij deed samen met wetenschappers aan de universiteit van Leuven en Tilburg een grootschalig onderzoek naar de banden tussen de Nederlandse en Belgische drugshandel.

En verder...

  • Programmamaker Erica Terpstra en voormalig hockeyinternational Jaap Stockmann zijn te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van omroep MAX. Verder staat mediakenner Ron Vergouwen stil bij opmerkelijke mediagebeurtenissen uit het verleden en bij de mediatrends uit het heden. De Perstribune is vanaf 12.12 uur live op NPO Radio 1.
  • Is het tijd om misdragende voetbalclubs te verbieden? De KNVB probeert al jaren de op te treden tegen massale knokpartijen en scheldkannonades tussen spelers in het amateurvoetbal. Toch blijven zich incidenten voordoen, zoals bij SC Hoge Vucht uit Breda. Nog één incident en dan wordt de club geroyeerd. Kwesties is van 20.00 uur tot 21.00 uur te horen op NPO Radio 1.
  • Documentairemaker Luuk Heezen zoekt uit hoe meditatie werkt, hoe het in de zorg én in het bedrijfsleven wordt ingezet, en of er ook nadelige kanten aan dit wondermiddel zitten. Dit en meer in Radio Doc vanaf 21.00 uur op NPO Radio 1.

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie