Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Formule 1, Eredivisie en Schaatsen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Formule 1, Eredivisie en Schaatsen

Het einde van het jaar nadert en zo ook het einde van het Formule 1-seizoen. De allerlaatste kwalificatie van 2018 staat vandaag op het programma in Abu Dhabi. Verder wordt er vandaag gevoetbald, onder meer Ajax en PSV komen in actie. De wereldbeker in Tomakomai gaat ook verder met onder meer de massastart voor de mannen.

Formule 1

Het seizoen loopt na dit weekend officieel op zijn einde. De race in de Verenigde Arabische Emiraten is de laatste. Wat staat er nog op het spel? Lewis Hamilton is immers al wereldkampioen en runner-up Sebastian Vettel staat een straatlengte voor op nummer drie Kimi Räikkönen. Die derde plek is nog niet beslist. Zowel Räikkönen, Bottas en Verstappen maken nog kans.

Veel meer dan de eer staat er niet op het spel in het gevecht om de derde plaats. Het lijkt Verstappen niet veel te interesseren. "Winnen is het enige dat telt", zegt de Limburger daarover.

De kwalificatie van de Grote Prijs van Abu Dhabi begint om 14.00 uur Nederlandse tijd.

Eredivisie

De dertiende speelronde staat alweer op het programma. PSV is nog steeds ongeslagen en Ajax volgt op vijf punten. Beide clubs komen vandaag in actie. Ajax speelt uit tegen NAC Breda. Een groot probleem mag dit niet opleveren voor de makkelijk scorende Amsterdammers. De club uit Breda staat op de laatste plaats in de Eredivisie. Het grootste pijnpunt van de Brabanders lijkt de verdediging te zijn. Alleen Excelsior kreeg meer doelpunten tegen.

PSV speelt tegen sc Heerenveen. Weten de Eindhovenaren hun ongeslagen status te behouden of zorgen de Friezen voor een stunt? Heerenveen staat op de negende plek, met vier punten achterstand op FC Utrecht. De wedstrijden zijn live te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Wedstrijden in de Eredivisie op zaterdag

18.30 uur NAC Breda - Ajax | Verslag: Arman Avsaroglu
18.30 uur PEC Zwolle - ADO Den Haag | Verslag: Jan Vincent van Zuiden
20.45 uur Fortuna Sittard - Heracles Almelo | Verslag: Andy Houtkamp
20.45 uur PSV - sc Heerenveen | Verslag: Frank Wielaard

Schaatsen

Het eerste goud is binnen op de wereldbeker in Tomakomai. Onder aanvoering van Patrick Roest won Nederland de ploegenachtervolging, zij waren Noorwegen en Japan te snel af. Vandaag staat het tweede deel van de massastart op het programma, evenals de 500 en de 1500 meter. Deze afstanden worden zowel gereden door de mannen als de vrouwen.

En verder...

  • Is in al die uitgestrekte onmetelijkheid de aarde echt de enige toevalstreffer waar zich leven heeft ontwikkeld? En de woningnood is nijpend dus bouwdrift heerst. Maar we begaan een historische blunder door er blind op los te bouwen. De Jonge Doctor van de dag onderzocht hoe je bacteriën meer en sneller verontreinigde stof in de grond kan leren 'eten'. Dr Kelder en co is vanaf 13.00 uur te beluisteren op NPO Radio 1.
  • Oud-Transavia-piloot Julio Poch eist vijf miljoen euro schadevergoeding van de Nederlandse Staat. Hij houdt Nederland medeverantwoordelijk voor het feit dat hij in Argentinië acht jaar in voorarrest zat voordat hij werd vrijgesproken van betrokkenheid bij misdaden tegen de menselijkheid tijdens de Argentijnse militaire dictatuur. Wat was de Nederlandse rol in de zaak-Poch? Argos kreeg de beschikking over interne politiedocumenten en maakte een reconstructie. Luister naar Argos vanaf 14.00 uur.
  • Hoe zit het met administratiekosten als je in termijnen wil betalen? Mogen die gerekend worden? Verder: hoe kom je van het snurken af en het verhaal van Kees die in een vakantiehuisje van Novasol in de woonkamer werd bekeken door een beveiligingscamera. Mag dat wel? Dit hoor je allemaal in Radar, op NPO Radio 1 vanaf 15.00 uur.

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie