Binnenland
NOSNTR

Nedcar betreurt berichtgeving over alcohol- en drugscontroles

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nedcar betreurt berichtgeving over alcohol- en drugscontroles

Autofabriek VDL Nedcar komt terug op de berichtgeving waaruit blijkt dat de helft van de medewerkers tijdens een alcohol- en drugscheck controle onder invloed was.

Het bleek te gaan om sporen in het bloed, iets wat al kan gebeuren door recreatief gebruik van verdovende middelen, en dus niet tijdens werktijd. Een vergissing dus, maar het wakkert de discussie aan over controles over werknemers.

In Nieuws en Co reageert Mario van Mierlo zometeen op de kwestie. Hij is secretaris sociale zaken bij werkgeversorganisatie VNO-NCW en MKB-Nederland. Mag een bedrijf werknemers zomaar controleren op alcohol en drugs?

Nul tolerantie-beleid

Bij Nedcar zijn de betrokken werknemers naar huis gestuurd. Hetzelfde geldt voor medewerkers die weigerden mee te werken aan de controle. "Bij herhaling volgt schorsing of ontslag. Wij hanteren een nul tolerantie-beleid", schrijft Nedcar.

In 2016 kwam het bedrijf al eens in het nieuws toen het drugshonden inzette, omdat de directie signalen had opgevangen van drugshandel en -gebruik op de werkvloer.

Ster advertentie
Ster advertentie