appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Nederland biedt advocaat Bibi tijdelijke opvang

NOS
donderdag 8 november 2018 | NOS | Redactie

Minister Blok heeft de advocaat van de Pakistaanse Asia Bibi tijdelijke opvang in Nederland geboden. Saif-ul-Malook kan gebruik maken van het zogeheten Shelter City-programma, voor mensenrechtenactivisten die in eigen land onder druk staan.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken benadrukt dat het niet om asiel gaat, maar om tijdelijke opvang om op adem te komen. Hij kan hier drie maanden verblijven. Volgens de woordvoerder is het aan Saif-ul-Malook of hij gebruik maakt van het aanbod. In het NOS-Radioprogramma Nieuws en Co lichtte minister Blok zijn besluit toe. 

De advocaat van Asia Bibi wil in Nederland blijven

De christelijke Asia Bibi is onlangs vrijgesproken van godslastering. Volgens de laatste berichten is ze vrijgelaten uit de gevangenis. Gisteravond waren er berichten dat ze mogelijk op weg zou zijn naar Nederland, maar volgens de Pakistaanse autoriteiten is ze nog steeds in dat land.

Haar advocaat vluchtte drie dagen geleden naar Nederland en zei toen dat hij hier wil blijven vanwege ernstige bedreigingen van moslimextremisten.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1