Binnenland
EONOS

Ajax pakt duur punt in Lissabon

2. Ajax pakt duur punt in Lissabon

Met nog twee wedstrijden te spelen in de groepsfase van de Champions League is Ajax weer een stapje dichterbij de knock-outfase. In Lissabon werd in een slechte wedstrijd een punt veroverd met een 1-1 gelijkspel.

In de eerste groepswedstrijden van de prestigieuze competitie dwong Ajax nog respect af met mooi voetbal. Maar dit keer was het een groot foutenfestival met in de eerste helft een hoofdrol voor doelman André Onana. Met twee fouten achter elkaar had hij een groot aandeel in de Portugese openingstreffer van Jonas. In de tweede helft bleef het niveau van de wedstrijd ondermaats. Maar omdat ook Benfica in de misère deelde kon Ajax op gelijke hoogte komen. Een fraaie dieptepass van Hakim Ziyech werd door Dusan Tadic met de grootste moeite binnengetikt.

Benfica - Ajax in één minuut

De andere wedstrijd in groep E, tussen Bayern München en AEK Athene werd met 2-0 gewonnen door de Duitsers. Zowel Bayern als Ajax zijn al verzekerd van overwintering in de Europa League. Maar een vervolg op het allerhoogste niveau ligt ook binnen handbereik. Over drie weken is het puntloze AEK Athene de volgende tegenstander van Ajax en daar kan dan de volgende ronde worden bereikt.