appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Spoeddebat Tilburg over uit de hand gelopen halloweenfeest in zwembad

Privéfoto Manuela
woensdag 7 november 2018 | NOS | NTR | Redactie

De Tilburgse raad maakt zich op voor een spoeddebat over het gemeentelijk zwembad Stappegoor, waar een halloweenfeest afgelopen zaterdag uit de hand liep. Bij het feest waren zo'n 500 mensen aanwezig: van kleine kinderen met hun ouders tot pubers. In de loop van de avond riep het zwembadpersoneel ongeveer 40 jongeren verschillende keren tot de orde omdat ze zich misdroegen.

Ook werden meisjes ingesloten door groepen oudere jongens. Het ging om vier meisjes, in vier aparte situaties. Zij zijn uit het water gehaald en in veiligheid gebracht, vertelt een gemeentewoordvoerder.

Aanranding

Verschillende zwembadbezoekers spreken over aanranding. Burgemeester Theo Weterings roept de meisjes op aangifte te doen. De politie doet onderzoek naar de mogelijke aanrandingen en heeft daarom de camerabeelden veiliggesteld.

Een moeder zag bij aankomst al een grote groep jongeren "aan de hekken trekken". Ook in de kleedkamers hing volgens de Tilburgse een ongemakkelijke sfeer. "Ze begonnen met schreeuwen en trapten tegen deuren."

Volgens haar was het zwembad overvol. "Ze waren kinderen onder water aan het duwen. Dat deden ze ook bij mijn kinderen. Als je daar wat van zei, kreeg je een grote mond." Ze zag naar eigen zeggen hoe een meisje van 14 in haar kruis gegrepen werd.

Grimmig

Omdat de sfeer steeds grimmiger werd, is het feest vóór de eindtijd 22.30 uur beëindigd. De gemeentewoordvoerder: "De sociale veiligheid en de zwemveiligheid kon niet meer worden gegarandeerd."

Buiten ging het opnieuw mis. Een groep van dertig jongeren verzamelde zich op het plein voor het zwembad en gooide een steen door het raam. Ook werd een rolluik vernield.

Bij zwembad De Hommel in Utrecht hebben ze ervaringen met dergelijke incidenten. Verslaggever Marc-Robin Visscher ging er naartoe. In Nieuws en Co hoor je zijn verslag. Vanaf 16:00 op NPO Radio 1.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1