Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Schaatsen, Eredivisie en Argos

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Schaatsen, Eredivisie en Argos

Een volle zaterdag vol met sport. In de Eredivisie komen onder meer PSV en Ajax in actie. Verder begint om 14.45 uur de kwalificatie voor de wereldbekers schaatsen.

Schaatsen

Vrijdag is het schaatsseizoen begonnen. De eerste afstanden werden gereden om een startbewijs te bemachtigen voor de eerste vier wereldbekers. Om 14.45 uur begint het schaatsprogramma. Deze is te volgen op NPO Radio 1. De afstanden die vandaag op het programma staan zijn de 500 meter vrouwen, 1.500 meter mannen en de 3.000 meter vrouwen.

Eredivisie

Behoudt PSV zijn perfecte winstreeks (in de Eredivisie) tegen Vitesse? De Eindhovenaren spelen om 18.30 thuis in het Philips stadion tegen het Vitesse uit Arnhem. PSV verloor afgelopen week van RKC Waalwijk met 2-3 in de KNVB-beker. Vitesse won van Heracles.

Nummer twee Ajax speelt tegen Willem II in de eigen Johan Cruijff Arena. De ploeg van Erik ten Hag won afgelopen woensdag met 3-0 van Go Ahead Eagles in de KNVB-beker. Willem II rekende eenvoudig af met amateurvereniging Spakenburg dat in de Tweede Divisie uitkomt. De wedstrijd begint om 20.45 uur.

Eredivisiewedstrijden op zaterdag

18.30 uur NAC Breda - Heracles | Verslag: Richard van der Made
18.30 uur PSV - Vitesse | Verslag: Andy Houtkamp
20.45 uur Ajax - Willem II | Verslag: Jan Vincent van Zuiden
20.45 uur AZ - De Graafschap | Verslag: Ragnar Niemeijer

En verder...

  • De 500 rijksten toen en nu. De Quote 500 kwam donderdag uit. Professor Kees van Zandvliet, historicus, publiceerde deze maand een boek met de 500 rijksten van de Republiek. Daarin rangschikt hij de rijkste Nederlanders uit de 17e en 18e eeuw. Welke verbanden zijn er te zien tussen de oude en de nieuwe rijken? Dr. Kelder en Co is om 13.00 uur te beluisteren op NPO Radio 1.
  • Om 14.00 uur duikt Argos in mogelijke Chinese spionage. Op Nederlandse universiteiten werken meer dan tweeduizend Chinese wetenschappers aan een promotieonderzoek. De helft daarvan krijgt een beurs uit China. Welk belang hebben de universiteiten daarbij en waarom financiert China dit? 9 november verschijnt een rapport over de samenwerking tussen Nederland en China, ook de risico's daarin komen aan bod. Ingrid D'Hooghe, één van de opstellers van het rapport, licht een tipje van de sluier op.
  • In Radar: hoe maak je je tuin klaar voor de winter? Hoe pak je dat aan? En mag een hotel een kopie maken van je rijbewijs? Verder: Energieflex is failliet, wat zijn de gevolgen voor de consumenten? Radar wordt om 15.00 uur gepresenteerd door Mischa Blok.
Ster advertentie
Ster advertentie