Binnenland
KRO-NCRV

Staatssecretaris Van Veldhoven prijst actie ProRail afsluiten spoorovergang Lunteren

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Staatssecretaris Van Veldhoven prijst actie ProRail afsluiten spoorovergang Lunteren

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat prijst de actie van ProRail vanmorgen. De spoorwegbeheerder plaatste betonblokken voor een gevaarlijke, onbewaakte overweg in Lunteren. De weg is hiermee afgesloten voor weggebruikers. Van Veldhoven reageert in Spraakmakers: "Hartstikke goed dat dit gebeurt."

Volgens ProRail-directeur Pier Eringa komt de overheid te laat in actie om onveilige spoorovergangen te beveiligen en dat is Van Veldhoven met hem eens. "ProRail en Den Haag werken al lang samen aan een actieprogramma om onveilige overgangen aan te pakken." Het hapert volgens haar op lokaal niveau. Gemeenten doen er te lang over om lokaal een oplossing te vinden, zegt ze.

Goed overleg

Van Veldhoven prijst de actie van ProRail omdat het gebeurd is in overeenstemming met de gemeente zelf. Het zomaar afsluiten van onveilige spoorovergangen is niet de bedoeling volgens haar. "Het is belangrijk dat we dit in goed overleg doen met de mensen die daar wonen." Van Veldhoven wil vanuit Den Haag kijken hoe ze de procedures lokaal kan versnellen. Tot die tijd zal het soms noodzakelijk zijn om spoorovergangen zoals in Lunteren helemaal af te sluiten.

Ster advertentie
Ster advertentie