Binnenland

Podcast De Dag: Deze journalist sprak Khashoggi voor de verdwijning over kroonprins Bin Salman

foto: afp / nosfoto: afp / nos
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Deze journalist sprak Khashoggi voor de verdwijning over kroonprins Bin Salman

Hij ging het Saoedische consulaat in Istanboel in, en daarna heeft niemand hem meer gezien. Journalist Jamal Khashoggi verdween begin deze maand.

Journalist Gerbert van der Aa sprak zes weken voor deze verdwijning nog met Khashoggi. Van der Aa werkte aan een verhaal over de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman, wiens regime nu verdacht wordt iets te maken te hebben met deze verdwijning. Hoe waren de gesprekken met Khashoggi over deze kroonprins? En wat weten we eigenlijk over Mohammed bin Salman?

{podcast audio="62581" caption="De Dag #184: Deze journalist sprak Khashoggi en legt uit wie de Saudische kroonprins is" }

Verder in De Dag

We duiken in de sneakerhandel. En dan hebben we het niet over zomaar wat gympen: limited sneakers. Waar liefhebbers graag een week voor op straat bivakkeren zodat ze káns maken de schoenen te kopen. Tegelijkertijd zijn er tussenhandelaars. Die kopen op, maken stiekem dealtjes, en verkopen voor een veel hogere prijs. Hoe dat werkt? Iris de Graaf van NOS Stories weet er inmiddels alles van.

Ster advertentie
Ster advertentie