appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Burlesque: show met striptease, de nadruk op tease

AFP
vrijdag 12 oktober 2018 | NOS | Sid van der Linden

In een uitverkocht Carré vergapen liefhebbers van burlesque zich dit weekend aan het grootste fenomeen in het genre: de Amerikaanse danseres Dita von Teese.

De kunst van Burlesque

"Ze komt met een hele grote entourage. Dat vind ik ontzettend gaaf om te zien, dat heb je in Nederland helemaal niet", zegt danseres Fay Loren in NOS Met het Oog op Morgen. Zij wordt gezien als de Nederlandse Dita von Teese.

Striptease

Loren omschrijft burlesque als een kort stuk, opgevoerd door een sterke vrouw. Een dans en theatershow met een striptease. "Met de nadruk op tease. Dus niet op uitkleden."

Het publiek van Loren bestaat voornamelijk uit vrouwen, vertelt ze. "Ik denk dat vrouwen juist de show en de schoonheid weten te waarderen. Als mannen bloot willen zien, gaan ze wel naar een stripclub of naar internet."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Fay Loren in actie

De kunst van Burlesque

Correctie melden

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1