appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Noodtoestand Sulawesi met twee weken verlengd

EPA
vrijdag 12 oktober 2018 | NOS | Sid van der Linden

De gouverneur van Centraal Sulawesi heeft besloten dat de noodtoestand op het Indonesische eiland met twee weken wordt verlengd.

Noodtoestand Sulawesi met twee weken verlengd

Ook heeft hij bekend gemaakt dat er toch nóg een dag langer wordt gezocht naar stoffelijke overschotten. Precies twee weken nadat Sulawesi werd getroffen door aardbevingen en een tsunami worden nog duizenden mensen vermist.

"Normaal wordt er zeven dagen gezocht. Dat is om overlevenden te vinden. Hier zijn ze doorgegaan met zoeken omdat ze ook lichamen willen bergen. Dat doen ze nu al twee weken", vertelt correspondent Michel Maas in het NOS Radio 1 Journaal. "Als families willen doorzoeken, dan kan dat en zullen de autoriteiten ook zeker helpen. Maar het systematische zoeken houdt op."

Noodtoestand Sulawesi met twee weken verlengd

Correctie melden

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1