Binnenland
EONOS

Paralympische heldin stopt ermee

foto: Pro Shots / Action Imagesfoto: Pro Shots / Action Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Paralympische heldin stopt ermee

Bibian Mentel bergt haar snowboards definitief op. De Loosdrechtse maakte dat bekend in De Wereld Draait door en gaf later op de avond tekst en uitleg in Langs de Lijn En Omstreken. Bij het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) wacht haar een nieuwe uitdaging.

Het afscheid van Bibian Mentel (46) komt niet als een grote verrassing. Al na de Spelen van Pyeongchang, waar ze twee keer goud won, werd er gespeculeerd over haar afscheid. Bij het IPC moet ze het snowboarden meer bekendheid en aanzien geven. "Ik ga niet echt een functie bekleden maar ik ben wel gevraagd ambassadeur te zijn voor de sport om te kijken of we nog meer deelnemers kunnen krijgen en de sport bij de jongeren onder de aandacht kunnen brengen."

Mentel.mp3

Bibian Mentel had ook slecht nieuws te melden. Opnieuw is ze getroffen door kanker. Zelf wist ze dat al wat langer. Kort voor de Spelen had ze te horen gekregen dat er plekjes waren gevonden op haar longen. Toch laat ze zich daar niet door uit het veld slaan. "Ik heb een zoon van vijftien die, schat ik, nog zo'n vier jaar thuis woont en dan lekker gaat studeren. Ik vind het ook lekker om die vier jaar van hem te kunnen genieten en dat in combinatie met de sport verder trekken, het is een beetje alles bij elkaar dat ik zeg: het is goed."

Ster advertentie
Ster advertentie