Binnenland

Podcast De Dag: oud en coming out, zo lastig is dat

foto: Eveline van de Puttefoto: Eveline van de Putte
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: oud en coming out, zo lastig is dat

"Homo's moeten maar op een andere planeet gaan wonen!" Oudere lhbt'ers in verzorgingstehuizen hebben het vaak moeilijk, merkt Eveline van de Putte.

Zij schreef Stormachtig Stil over zogeheten roze ouderen en Nieuwe Namen over transgenderouderen. Ook reist ze langs zorgcentra om over het onderwerp te discussiëren. Op deze coming out day vertelt ze over strubbelingen die oude lhbt'ers ervaren.

{podcast audio="61606" caption="De Dag #178: oud en een coming out, zo lastig is dat | De hoekjes en gaatjes van het Binnenhof" }

Verder in De Dag

Vanaf volgend jaar kunnen alle scholieren een bezoek brengen aan de Tweede Kamer. Minister Van Engelshoven van Onderwijs trekt daar bijna vijf miljoen euro voor uit. SGP-voorlichter Menno de Bruyne zou ze graag rondleiden. Hij kent namelijk bijna elk hoekje en gaatje van het Kamergebouw en neemt ons alvast mee op een rondleiding.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er rond 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie