Binnenland

Podcast De Dag: waar zijn we met #MeToo naar op zoek?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: waar zijn we met #MeToo naar op zoek?

Een jaar geleden werd filmproducent Harvey Weinstein door zijn eigen bedrijf ontslagen, nadat enkele dagen eerder een orkaan van verhalen over zijn seksueel ongepaste gedrag was losgebarsten. Het leidde tot een wereldwijde discussie over wat wel en niet geaccepteerd gedrag is.

Met René ten Bos, Denker des Vaderlands, filosoferen we in De Dag wat #MeToo ons gebracht heeft. "Het gevaar is dat we verveeld raken."

{podcast audio="61257" caption="De Dag #175: waar zijn we met #MeToo naar op zoek? | 'Geen enkel G20-land ligt op koers qua klimaatbeleid'" }

Verder in De Dag

Waarschuwingen voor klimaatverandering, daar raak je misschien ook verveeld van. Vandaag roepen vooraanstaande klimaatwetenschappers op om niet eerder vertoonde maatregelen te nemen om de opwarming van de aarde te beperken. Yvo de Boer, voormalig secretaris-generaal van het VN-klimaatbureau, is heel benieuwd of dat gaat lukken. "Geen enkel G20-land ligt op koers."

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er rond het middaguur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie