Binnenland

Vloer parkeergarage Wormerveer deels ingestort

foto: TWITTER.COM/GERBEN80, VIA NOSfoto: TWITTER.COM/GERBEN80, VIA NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Vloer parkeergarage Wormerveer deels ingestort

In de Noord-Hollandse plaats Wormerveer is de vloer van een parkeergarage deels ingestort. Volgens de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland gaat het om een deel van de vloer van de tweede verdieping.

Over slachtoffers is niets bekend. Hulpverleners wachten met naar binnen gaan, eerst moet de staat van het gebouw worden beoordeeld. Reddingswerkers van USAR.NL zijn opgeroepen om met speurhonden naar slachtoffers te zoeken. Er zijn ambulances en een traumaheli ter plaatse.

De garage maakt deel uit van een complex, waarin ook winkels zitten. Daar zijn geen slachtoffers gevallen. Het hele complex en ook de directe omgeving zijn ontruimd.

Gedonder en gerommel

Buurtbewoner Theo Harlaar heeft een bedrijf dichtbij de parkeergarage. "Ik zat achter mijn bureau te werken. Opeens hoorde ik heel veel gedonder en gerommel, wat een aantal seconden aanhield", zei hij tegen NH Nieuws. "Vervolgens kwam er een grote stofwolk voor mijn showroom langs. Toen dacht ik: er is toch wel meer aan de hand."

Harlaar liep naar buiten en zag dat het dek boven de oprit deels was ingestort. "Je kon niet zien of er auto's gestaan hebben of dat er mensen gelopen hebben. Precies boven de oprit lag een aardig stuk beton en je keek zo door de vloer heen naar de tweede verdieping."
Cobouw, een blad voor de bouwwereld, schrijft dat de parkeergarage in 2010 is gebouwd. Hij biedt plaats aan 220 auto's.
Ster advertentie
Ster advertentie