appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume
STER Advertentie

'Logisch dat verdachten Skripal-zaak de kathedraal van Salisbury bezochten!'

EPA
vrijdag 14 september 2018 | NOS | Chiem Balduk

De Russische verdachten van de gifgasaanval op ex-spion Skripal en zijn dochter in Salisbury hebben een interview gegeven aan Russia Today. Daarin zeggen ze dat de heren de stad bezochten vanwege 'de schitterende Salisbury Cathedral'. Is dat een solide alibi? Volgens oud-correspondent Hieke Jippes wél.

'Vrienden zeiden al heel lang dat we Salisbury moesten bezoeken'

"De kathedraal is dé reden om naar Salisbury te gaan", vertelt Jippes in het NOS Met het Oog op Morgen. Het is één van de 42 Anglicaanse kathedralen in Engeland. "Maar deze heeft de hoogste toren van allemaal. Bovendien is de kathedraal al in de 13e eeuw gebouwd."

Bussen vol toeristen

In een voormalige kloostergang is één van de vier exemplaren te vinden van de Magna Carta, het handvest dat de macht van de vorst beperkte. Bussen vol toeristen komen daarom dagelijks naar Salisbury toe.

Desondanks geloven de Britten weinig van dit verhaal. Zij zagen de verdachten namelijk een volledig andere kant oplopen.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1