Binnenland

Jan Lammers neemt het op voor 'impulsieve' Verstappen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jan Lammers neemt het op voor 'impulsieve' Verstappen

[KRO-NCRV] Max is een steen in de vijver, maar dat is juist ook wel iets wat de Formule 1 nodig had. Dat zegt voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers in De Ochtend op Radio 1. “Formule 1 werd redelijk slaapverwekkend. Sinds Max meedoet hebben we het er weer over, dus dat is mooi.”

Verstappen had het zondag op het circuit van Spa-Francorchamps net na de start flink aan de stok met Ferrari-rijder Sebastian Vettel en zijn teamgenoot Kimi Raikkonen. De Nederlander verloor bij de actie een voorvleugel en ook zijn bodem had veel schade. Later in de race had hij nog een achterhoedegevecht met Raikkonen en ook dat ging er hard aan toe.

Psychiatrie

Formule-1 legende Niki Lauda zei na afloop van de GP van België dat Verstappen in de psychiatrie thuishoort. Coureurs moeten elkaar volgens hem niet onnodig in gevaar brengen. Verstappen ging volgens Lauda ver over de schreef.

Op de grens

Het was volgens Lammers een impulsieve actie van Verstappen en op de grens, "maar dat is Formule 1." Lauda staat volgens Lammers ook wel bekend om zijn extreme uitspraken. Een beetje controverse hoort er ook wel bij vindt Lammers. Rijp voor de psychiatrie? “Ik denk niet dat het zo ernstig is.”

Luister hier het gesprek terug met Jan Lammers:

Max Verstappen eindigde de race uiteindelijk als elfde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie