Binnenland

Brand gesticht bij forensisch instituut België, geen gewonden

foto: Google Mapsfoto: Google Maps
  1. Nieuwschevron right
  2. Brand gesticht bij forensisch instituut België, geen gewonden

[NOS] In België is brand gesticht bij het nationaal forensisch instituut. De daders sloegen bij een laboratorium een raam in, goten brandbare vloeistof naar binnen en staken die aan. Volgens Belgische media is de schade groot. Niemand is gewond geraakt.

Rond 02.15 uur reden de daders met een bestelbusje het terrein in Neder-Over-Heembeek op. Meerdere mannen stapten uit, klommen op het busje en stichtten brand in een van de laboratoria. Vervolgens staken ze hun busje in brand en gingen ze ervandoor.

De politie heeft een ruim gebied om het terrein afgezet, zegt VRT-verslaggever Maïté Piessen op NPO Radio 1. Onduidelijk is hoe groot de schade is.

Geen aanwijzing voor terrorisme

Het Belgische Nationaal Instituut voor Criminologie en Criminalistiek is vergelijkbaar met het Nederlands Forensisch Instituut. Er wordt onder meer sporenonderzoek gedaan en verder is de nationale dna-databank er ondergebracht.

Justitie in Brussel zegt dat er vooralsnog geen aanwijzing is voor een terroristisch motief. Onderzocht wordt wat het doel van de daders dan wel was.

Volgens de VRT zijn later vannacht twee mensen opgepakt die in de buurt liepen. Onduidelijk is nog of ze iets met de zaak te maken hebben.

Ster advertentie
Ster advertentie