Binnenland

'Tientallen doden na instorten snelwegbrug in Genua'

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Tientallen doden na instorten snelwegbrug in Genua'

[NOS] In de Italiaanse havenstad Genua is een brug ingestort. Volgens een Italiaanse ambulancediensten zijn daarbij tientallen mensen om het leven gekomen. Bij de zoektocht naar slachtoffers worden gespecialiseerde reddingswerkers en honden ingezet. Het dodental loopt nog op. Volg de liveblog van NOS voor het laatste nieuws.

Correspondent Mustafa Marghadi over de situatie:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sinds de bouw van de Ponte Morandi in de jaren zestig, staat de constructie van de brug ter discussie. "Vanaf de bouw zijn er problemen mee", zegt correspondent Mustafa Marghadi."In de jaren tachtig zijn de problemen enigszins verholpen. Men zegt dat de brug wel veilig was."

Volgens wegbeheerder Autostrade per l'Italia werden er ook nu werkzaamheden aan de brug uitgevoerd om die te verstevigen.

Een ooggetuige heeft gezegd dat er een blikseminslag was vlak voor de brug instortte. "Er wordt gezegd dat de combinatie van de structurele problemen met het slechte weer als een oorzaak kan worden gezien. Maar dat moeten we niet meteen als feit aannemen."

Dit deel van de brug is ingestort (bron: NOS)

De oorzaak van de ramp is nog onduidelijk. De politie legt in een tweet een verband met noodweer dat op het moment van het instorten over Genua trok.

Ster advertentie
Ster advertentie