appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Wat is er nog Elvis aan het nieuwe Elvis-album?

epa
vrijdag 10 augustus 2018 | NOS | redactie

Vandaag in de winkel: de nieuwe plaat van Elvis Presley. 41 jaar na zijn dood. Wat is er dan nog Elvis aan zo'n nieuw Elvis-album, zou je je kunnen afvragen.

Michel van Erp is voorzitter van de fanclub 'Elvis Matters' en is in Amerika om de albumpresentatie in Graceland mee te maken. "De nummers hebben een fris uiterlijk gekregen en klinken weer als nieuw", vertelt de kenner in Met het Oog op Morgen. Helemaal nieuw zijn ze echter niet. Het zijn bekende nummers, met nieuwe arrangementen.

 

De muziek van Elvis leeft ook na 41 jaar nog

 

'De muziek van Elvis leeft ook na 41 jaar nog'

Maar volgens fan Van Erp is het toch meer dan opgepoetste oude nummers. "Van wat ik heb gehoord is het zeker de moeite waard. De nieuwe technieken komen de nummers ten goede", vertelt Van Erp.

Om de plaat zo authentiek mogelijk te laten klinken, zijn er mensen ingevlogen die destijds ook met Elvis werkten. Zoals de achtergrondzangers, waaronder Cissy Houston (moeder van Whitney). Dochter Lisa Marie zingt ook mee en was producer van het album. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Where No One Stands Alone

Het zijn allemaal gospelnummers. Volgens dochter Lisa Marie was dat 'de muziek die in haar vaders hart zat'. Maar wie aan The King of Rock 'n' Roll denkt, heeft misschien niet direct die associatie. "Het was een heel belangrijk onderdeel in de muziek van Elvis. Eigenlijk bij ieder concert zong Elvis ook gospel. En de grammy's die Elvis heeft ontvangen waren ook voor gospelnummers."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1