Binnenland
KRO-NCRV

Hilarisch: Cabaretier Jan Beuving reageert op foto Thierry Baudet

foto: Radio 1foto: Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Hilarisch: Cabaretier Jan Beuving reageert op foto Thierry Baudet

"De eindtune van Radio Tour de France is een beetje de begintune van de komkommertijd", trapt Jan Beuving zijn taalrubriek af. "Een ding is zeker: als de vakantiekiekjes van onze kamerleden tot in de journaals besproken worden, dan weet je hoe laat het is."

Bekijk hier het fragment van Jan Beuving over de taal van deze week:

Beuving gaat verder: "Taal noch teken is een bekende uitdrukking, maar dat is niet helemaal waar. Taal is er altijd, en op teken moet je in de zomer ook goed letten. Zeker als je naakt aan de rand van een zwembad gaat liggen, zoals Thierry Baudet. Wat overigens weer een heel andere blik op het woord lid-teken geeft, maar dat terzijde."

"Een ding is zeker: als de vakantiekiekjes van onze kamerleden tot in de journaals besproken worden, dan weet je hoe laat het is. Overigens is er ook nog een tweede kamerlid bij scrotum voor, ik bedoel forum voor democratie, en die reageerde zo:"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Niet ongeestig, en niet van taalgevoel gespeend. Ik wil natuurlijk naar het bijschrift van de foto, de taal bij het beeld, dat is het enige waar wij naar kijken, en dat was release and reload. In het Engels. Blijkbaar was hij echt aan het eind van zijn Latijn. Je zou die Engelse alliteratie – release and reload – in het Nederlands kunnen vertalen als laat los en laad op."

Ster advertentie
Ster advertentie