Binnenland

Ajax strijdt voor plek in hoofdtoernooi Champions League

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax strijdt voor plek in hoofdtoernooi Champions League

[NOS] Ajax speelt vanavond in de laatste voorronde van de Champions League de cruciale terugwedstrijd tegen het Russische FK Rostov.

De Amsterdammers moeten scoren om door te gaan naar de hoofdtoernooi van het miljoenenbal, omdat de eerste wedstrijd in Amsterdam eindigde in 1-1. Ajax steekt sowieso niet in grote vorm aan het begin van het seizoen. Van de drie wedstrijden in de eredivisie werd alleen de eerste gewonnen.

Opvallende aanwezige in Rusland is doelman Jasper Cillessen. De keeper staat voor een overstap naar FC Barcelona, dat 12 miljoen euro voor hem wil betalen. Vanwege de interesse zat Cillessen zondag niet bij de selectie tijdens het verloren thuisduel met Willem II. Waarschijnlijk neemt Ajax de keeper mee naar Rusland omdat het zo'n belangrijk duel is.

Jeroen Elshoff en Frank Wielaard doen op NPO Radio 1 verslag van de wedstrijd, Fons Groenendijk zit in de studio voor een analyse. De wedstrijd begint om 20.45 uur.

Volledige selectie Ajax: Jasper Cillesen, André Onana, Diederik Boer; Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Davinson Sanchez, Heiko Westermann, Nick Viergever, Mitchell Dijks; Riechedly Bazoer, Daley Sinkgraven, Davy Klaassen, Lasse Schöne, Nemanja Gudelj, Donny van de Beek; Anwar El Ghazi, Bertrand Traoré, Amin Younes, Mateo Cassierra, Kasper Dolberg.

Ster advertentie
Ster advertentie