Binnenland
NOS

Podcast De Dag: zo rolt 'machtspoliticus' Juncker

foto: EPA/NOSfoto: EPA/NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: zo rolt 'machtspoliticus' Juncker

De breuk tussen Washington en Brussel lijkt een beetje gelijmd. Jean-Claude Juncker speelde daar een grote rol in.

{podcast audio="52437" caption="De Dag #123: Zo rolt 'machtspoliticus' Juncker" }

Arjan Noorlander interviewde Juncker en vertelt in De Dag over het karakter van deze Luxemburgse 'machtspoliticus'. Van zijn borrelgewoontes tot de speelse klap in het gezicht van 'Mr. dictator' Orbán.

Verder in De Dag

En we hebben het over rappers en hiphop. Moet je meteen al denken aan teksten over dure auto's, geld en vrouwen? Krijg je een andere associatie bij Nederlandstalige caféklassiekers? Dan zetten datajournalisten van KRO-NCRV je op een ander spoor. Zij brachten voor De Monitor de taal van Nederlandse volkszangers én rappers in kaart en wat blijkt? De verschillen zijn helemaal niet zo groot. Te gast is journalist Thomas Mulder.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie