Binnenland

Vroege Vogels wint Zilveren Reissmicrofoon

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vroege Vogels wint Zilveren Reissmicrofoon

Het NPO Radio 1 programma Vroege Vogels is zojuist onderscheiden met de Zilveren Reissmicrofoon. De jury geeft de prijs aan het programma, omdat het – met inmiddels zo’n tweeduizend uitzendingen – altijd met zijn tijd meegaat.

De Jury prijst het programma omdat het meer dan een radioprogramma is. "Vroege Vogels is een platform, een community met radio, televisie en internet, waar je terecht kunt met al je meldingen omtrent flora en fauna." Het programma gaat dan ook al veertig jaar mee en volgens de jury 'mogen er nog 40 jaar bij'.



Bestuurslid van de Zilveren Reissmicrofoon Vincent Bijlo gaf eerder al aan dat Vroege Vogels genomineerd was, omdat het programma zich na veertig jaar nog steeds blijft bewijzen. "Je zou denken dat het programma zich na zo'n lange tijd gaat herhalen, maar het wordt echt steeds actueler."

Een klassieker

Zendermanager Laurens Borst noemt het programma een klassieker. "Ik feliciteer de makers van Vroege Vogels Radio met deze geweldige prijs. Het is een terechte beloning voor een programma dat al 40 jaar een vaste waarde is en dat tot de klassiekers hoort van NPO Radio 1 op de zondagochtend."

NPO-voorzitter Shula Rijxman: "Wij feliciteren de makers van Vroege Vogels en de collega’s van BNNVARA. Waardering van ons publiek vinden we ontzettend belangrijk, maar we zijn ook zeer vereerd met deze gezaghebbende onderscheidingen van mediajournalisten voor programma’s van de publieke omroep."

Vroege Vogels

Dierenwelzijn, milieu, klimaat en natuur in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al 40 jaar hard voor een groener Nederland.

Beretrots

Presentator Menno Bentveld is 'beretrots' en meldt dat het winnen van deze prijs het resultaat is van 'noeste en liefdevolle arbeid'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere genomineerden voor de Zilveren Reismicrofoon waren De Taalstaat (KRO-NCRV) en zender FunX.

Ster advertentie
Ster advertentie