appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Shell: 'Stemmingmakerij van Trouw'

ANP
zaterdag 16 juni 2018 | AVROTROS | Milou Brand

"Ik was stomverbaasd. Ik vond het echt stemmingmakerij, het zit anders in elkaar." Met die woorden reageerde president directeur Marjan van Loon van Shell op het artikel in Trouw. Dr Kelder vroeg de directeur wat ze vond van het artikel 'Shell ontwijkt dividendbelasting' in Dagblad Trouw.

Even bellen met: Shell

In het artikel wordt geschetst dat Shell een afspraak gemaakt heeft met de Belastingdienst waardoor de Britse aandeelhouders ook na de fusie met de Nederlandse tak geen dividendbelasting betalen. Sinds die fusie is het hoofdkantoor gevestigd in Den Haag en dan vallen alle aandeelhouders onder het Nederlandse regime en zouden ze dus allemaal dividendbelasting moeten betalen.

"Als ik de feiten toe mag lichten", begint Marjan van loon van Shell. "We hadden twee bedrijven een Engels en een Nederlands bedrijf, daar hebben we een bedrijf van gemaakt. En dan krijg je de vraag waar ga je dat hoofdkantoor neerzetten. Wij wilden graag naar Den Haag."

Vervolgens is er een afspraak met de Belastingdienst gemaakt om te voorkomen dat Britse aandeelhouders werden benadeeld door de fusie.

"Met die verhuizing hadden we de Britse aandeelhouder benadeeld, want die hadden dan die Nederlandse dividendbelasting moeten betalen. Wij hebben toen kunnen regelen dat we de oude situatie konden doorzetten. Er is niks veranderd, ook niet voor de schatkist."

 

Shell: Trouw niet gebaseerd op feiten

Correctie melden

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1