Binnenland

Spelen vandaag: Epke, openwaterzwemmen en halve finale hockeyers

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Spelen vandaag: Epke, openwaterzwemmen en halve finale hockeyers

Kan Epke zijn olympische titel behouden? Dat is de grote vraag vanavond bij de rekstokfinale. Eerlijk is eerlijk, de verwachting is niet dat hij opnieuw olympisch kampioen wordt. Aan de andere kant zijn er deze Spelen al meer onverwachte medailles gepakt.

De rekstokfinale is vanaf 20.30 uur te volgen op NPO Radio 1, Edwin Cornelissen doet verslag.

Zo werd Epke Zonderland vier jaar geleden in Londen olympisch kampioen:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Erben Wennemars en Gio Lippens kijken vanuit Rio de Janeiro terug naar de afgelopen dag en blikken vooruit naar de komende sportdag. Oud-wielrenster Leontien van Moorsel is te gast bij De Aftrap, vanaf 9.30 uur met Ghislaine Plag. Van Moorsel werd twee weken geleden op NPO Radio 1 beschuldigd van dopinggebruik tijdens haar carriere, maar ze noemde de beschuldigingen van Monique Knol 'zielig'.

Voormalig turnster Elvira Becks is te gast bij de Warming up, vanaf 13.00 uur met Wilfried de Jong en Eric Corton. De mannen proberen uiteraard ook weer te raden wie ze aan de lijn hebben.

Zondag was de naam van de sporter snel achterhaald:

Bij het openwaterzwemmen springen vandaag de mannen het water in. Ferry Weertman is een van de kanshebbers op dit onderdeel, dat begint om 14.00 uur met commentaar van Bob van der Tak. De finish wordt verwacht rond 16.00 uur. Krijn Schuitemaker doet op NPO Radio 1 verslag van de halve finale van de hockeyers. De mannen spelen tegen België, het duel begint om 22.00 uur.

Andere sport vandaag op NPO Radio 1:

15.00 uur - handbal, kwartfinale Nederland - Brazilië (verslag van Erik van Dijk)
15.00 uur - volleybal, kwartfinale Nederland - Zuid-Korea (verslag van Arman Avsaroglu)
15.00 uur - paardensport, met onder meer Jeroen Dubbeldam en Harrie van der Vleuten (verslag van Ed van de Bent)
21.00 uur - baanwielrennen (verslag van Sebastiaan Timmerman)

In de nacht is er ruim baan voor Dafne Schippers en Sifan Hassan. Schippers loopt de halve finale op de 200 meter (vanaf 03.00 uur), een half uur later is de finale van de 1500 meter, met Hassan. De Nederlandse plaatste zich achter wereldkampioen Genzebe Dibaba knap als tweede voor de finale. Andy Houtkamp is de commentator bij de wedstrijd, die om 03.30 uur begint.

Champions League

Er is ook voetbal: Ajax komt vanavond in actie in de playoffs voor de Champions League. De Amsterdammers ontvangen in eigen huis FK Rostov uit Rusland. Het duel begint om 20.45 uur, Jeroen Elshoff en Frank Wielaard zijn de commentatoren. De return is volgende week in Rusland.

Ster advertentie
Ster advertentie