Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Frankrijk en Argentinië beginnen aan WK

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Frankrijk en Argentinië beginnen aan WK

Het WK in Rusland dendert door. Vandaag is het de beurt aan de landen Frankrijk en Australië, Argentinië en IJsland, Peru en Denemarken en Kroatië tegen Nigeria. Ook Dr Kelder & Co kijkt naar dit spelletje, want hoe kan het dat sport zo een impact heeft. Argos duikt in een lang maar ongelukkig leven van Eritrese vluchtelingen en Radar helpt de luisteraar onder andere van de fruitvliegjes af.

WK voetbal

In Rusland staan er vier partijen op het programma. Om 12.00 uur begint een van de kansmakers op de titel aan het WK, namelijk Frankrijk. De sterrenploeg van Deschamps neemt het op tegen de spelers van Down Under. Australië mag blij zijn als het een puntje weet mee te nemen uit de wedstrijd tegen Les Blues.

Daarna is het tijd voor Messi en co. En vooruit: het gedeelte 'co' is ook niet misselijk, om met Dybala, Agüero, Otamendi en Higuaín maar een paar namen te noemen. De Argentijnen nemen het op tegen IJsland. En die IJslanders hebben ons nu toch wel bekend gemaakt het feit dat zij weten wat stunten is. Weten zij vandaag potten te breken? De wedstrijd start om 15.00 uur.

Later op de avond spelen om 18.00 uur de Peruvianen tegen de Denen en daarna is er om 21.00 uur nog tijd voor Kroatië tegen Nigeria. NPO Radio 1 houdt je op de hoogte van alle ontwikkelingen op het WK in Rusland.

Alle gekkigheid op een sportstokje

De innovatietrein dendert voort en is nauwelijks bij te benen. Kunnen we al een digitale download van jezelf maken zodat je partner je niet meer hoeft te missen tijdens een zakenreis? Wanneer gaan we betalen met een chip in je vinger? En wat is augmented reality nou precies? De ene naar de andere technologische hype wordt verheven tot de doorbraak van de eeuw. Technologie-expert Danny Mekic zet de luisteraar met beide benen op de grond. Wat is de stand van zaken, zijn het mooie praatjes of is het allemaal waar?

Verder hoor je vanaf 13.00 uur bij Dr Kelder & Co bij over sport, dat de zeldzame eigenschap heeft ons helemaal gek te maken. Volwassen mannen veranderen in kleine kinderen en zitten geschminkt en wel te schreeuwen naar het televisiescherm. Sport speelt een grote rol in onze maatschappij en onze economie. In tijden van het WK en met de Tour voor de deur wordt de vraag gesteld hoe het kan dat zoiets futiels zo’n impact heeft.

Een lang en ongelukkig leven?

Vluchtelingen die de afgelopen vijf jaar naar Nederland kwamen zijn over het algemeen gesetteld. Ze hebben een woning in de gemeente, hun vrouwen en kinderen zijn overgekomen uit het land van herkomst. Maar leven ze nog lang en gelukkig? Argos kreeg signalen van grootschalig huiselijk geweld binnen Eritrese vluchtelingengezinnen.

Eritrese vrouwen die via gezinshereniging naar Nederland komen, weten niet waar ze terecht kunnen voor hulp als ze door hun man worden mishandeld. Ze spreken geen Nederland of Engels, kennen organisaties als Veilig Thuis niet, vertrouwen de politie niet en hebben vaak geen recht op een tolk. Om 14.00 uur gaat Argos het gesprek aan met Politie en Vluchtelingenwerk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fruit - vliegen - zonder zuurstof

Je vliegt met Transavia naar Portugal en vraag op medische grond voor de gehele vlucht zuurstof aan. Op de heenreis is dat prima geregeld, maar op de terugreis wil Transavia pas na het opstijgen zuurstof geven. Waarom weigert Transavia dit? Je hoort het bij Radar Radio.

Ook bij Radar Radio, vanaf 15.00 uur: ze zijn zo'n vier millimeter groot en je kan ze met name vinden bij je fruitschaal, de Fruitvlieg. Eenmaal in huis kom je er maar moeilijk van af. In de uitzending krijg je tips hoe je er toch van afkomt. Praat mee via #Radar

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie