appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume
STER Advertentie

WK 2026: Mexico huilt van geluk, berusting in Marokko

ANP
woensdag 13 juni 2018 | NOS | Thierry Boon

Het WK in Rusland is nog niet begonnen of we weten al waar het WK over acht jaar wordt gespeeld. Marokko hoopte erop, maar de voorkeur ging naar drie samenwerkende landen: de VS, Canada en Mexico. 

Hoe is de uitkomst ontvangen in verliezend land Marokko en een winnend land Mexico?

Laten we beginnen bij de winnaar. "Ik heb tranen van geluk gezien. Voetbal leeft hier enorm. Samen met familie en geloof zijn het de belangrijkste zaken in het leven van de Mexicanen", vertelt Wout Westerhof, die als jeugdtrainer al zeven jaar werkzaam is bij CF Pachuca, de oudste voetbalclub van het land. 

Tranen van geluk in Mexico, berusting in Marokko

In Marokko geen tranen, ook niet van verdriet. "Er was berusting. Ze wisten dat het eigenlijk onmogelijk was om de Verenigde Staten te verslaan", zegt correspondent Willemijn de Koning. 

 

 

Correctie melden

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1