appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Hilversum Uit

Presentator: Petra Grijzen

Luister terug

Het participatiekoor over de Matthaüs Passion en het missen ervan

zaterdag 3 april 2021

Het participatiekoor zingt tijdens pasen normaliter de Matthäus Passion. Maar nu blijft het stil. Voor het bijzondere koor waarin mensen met en zonder dementie samen zingen is de impact daarvan groot. Een gesprek over dementie, angst, hoop en de liefde voor Bach.
Te gast zijn oprichter van het participatiekoor Erik Zwiers, Franc Janssen die in 2017 gediagnosticeerd is met Alzheimer, zijn mantelzanger Cees Stet en Wiesje van der Flier die met het koor meezong en tevens professor en wetenschappelijk directeur bij het Alzheimercentrum Amsterdam is.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1