appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Hilversum Uit

Presentator: Petra Grijzen

Luister terug

Offline: Zijn de corona-tips van de overheid nodig?

zaterdag 23 januari 2021

Online was er veel aandacht voor de tips vanuit de overheid om je binnenshuis aan de regels te houden. Die zijn vrij gedetailleerd op hun site onder het kopje ‘Wij doen het zo’. Bijvoorbeeld hoe je samen een voetbalwedstrijd kunt kijken: 

“Valt er een doelpunt, dan kunt u bijvoorbeeld, zonder te schreeuwen, opstaan uit uw stoel, dansen en springen op uw plek. Een muzieknummer afspelen of een ratel gebruiken om toch geluid te maken.”

Deze tips leidde bij velen tot veel hilariteit...De tips voor hoe je een voetbal wedstrijd kunt vieren, zijn er na verschillende grappen over de tips, van de website afgehaald. Wel geeft de overheid nog steeds advies hoe je bijvoorbeeld je verjaardag kunt vieren, of wat je kunt doen als iemand bij je komt eten, maar ook wat te doen als je iemand bezoekt die het zwaar heeft..

Heel erg betuttelend van de overheid, of toch handig advies?
Daarom in Hilversum Uit de stelling: (en we kiezen niet voor de makkelijke weg) 
De Nederlandse volksaard vraagt om deze tips want kijk maar waar we nu mee zitten opgescheept …een totale lockdown mét een avondklok 

Te gast zijn rapper Roger Buyne, Tweede Kamerlid Dilan Ye?ilgöz-Zegerius, advocaat Florestan van 't Hek en Daphne van Zetten van de Regenboog Groep.. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1