appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Hilversum Uit

Presentator: Petra Grijzen

Luister terug

Hoe gaat het met de aanpak van armoede in Groningen?

zaterdag 2 januari 2021

Vorig jaar stond Hilversum Uit in Groningen om te praten over het goede voornemen van de stad om uit de top 3 van gemeenten met de meeste armoede te komen. Want in deze regio ligt het aandeel huishoudens dat van een laag inkomen moet rondkomen boven het landelijk gemiddelde.
Dat betekent bijvoorbeeld dat 1 op de 6 kinderen hier opgroeit in armoede. 

Dat was vorig jaar, niet wetende dat we aan de vooravond stonden van een pandemie die wereldwijd alles op z’n kop zou zetten. Wat betekent dat voor Esmeralda en Selima die vorig jaar nog moesten rondkomen van 100 euro in de week? En wat betekent het voor de nieuwe groep armen die door corona ontstaat?

Te gast zijn ervaringsdeskundige Selima en Esmeralda en de wethouder die verantwoordelijk is voor het armoedebeleid, Isabelle Diks.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1