appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Hilversum Uit

Presentator: Petra Grijzen

Luister terug

Offline: is het vuurwerkverbod een blijvertje?

zaterdag 2 januari 2021

Nederland beleefde dit jaar een historische jaarwisseling. Voor het eerst een oud en nieuw zonder vuurwerk. Dat betekende niet dat het hier in Groningen heel erg rustig was, sterker nog de brandweer moest meer dan 100 keer uitrukken, meer dan vorig jaar maar op de spoedeisende hulp kwamen minder mensen met vuurwerkwonden binnen. 

Daarom is de stelling:  Het vuurwerkverbod is een goed idee

Te gast zijn vuurwerkhandelaar Peter Oest, zijn zoon Dennis en historicus Robbert Jan Bron, hij begon vorig jaar de petitie voor een algeheel vuurwerkverbod in Groningen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1