appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Hilversum Uit

Presentator: Waldy van Geenen

Luister terug

Offline: is de politiek vrouwonvriendelijk?

zaterdag 12 december 2020

Afgelopen donderdag werd D66 opgeschrikt door een METOO-zaak. Een anonieme klokkenluider beschuldigt een prominent partijlid van seksuele intimidatie van vrouwen. Het zou volgens haar algemeen bekend zijn ‘dat een aantal Tweede Kamerleden en invloedrijke partijleden, zich veelvuldig storten op stagiaires en vrouwen met ambitie binnen de partij." D66 laat een onafhankelijk onderzoek doen, maar de klokkenluider is inmiddels vertrokken bij de partij. De vraag die blijft is: wat zegt dit over de vrouwvriendelijkheid en de toegankelijkheid van de politiek? Zeker als je je bedenkt dat maar 31% van de Tweede Kamer vrouw is. Nog geen derde.

De stelling daarom: De politiek is vrouwonvriendelijk.

Te gast zijn Gerda de Vries, directeur van Feniks, een kenniscentrum voor emancipatie in Tilburg, SP-raadslid Helma Oostelbos en VVD-raadslid Maarten van Asten.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1