appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Het Marathoninterview

Het Marathoninterview: Frans Weisz, uur 2

dinsdag 27 december 2016, 21:00 uur

Marathoninterviews 2016 - - VPRO

Marathoninterviews 2016 - - VPRO

Marcia Luyten interviewt Frans Weisz

Toen Frans Weisz en Marcia Luyten elkaar voor het eerst ontmoetten, bleken ze een onverwacht raakvlak te hebben: Limburg. Frans Weisz zat er als kind ondergedoken, Marcia Luyten groeide er op. De achtergrond van hun Limburgse verblijf mag dan zeer van elkaar verschillen, de wederzijdse herkenning is er niet minder om.

Frans Weisz zou later naam maken als regisseur van boek- en toneelstukverfilmingen. Hij verfilmde boeken van Campert, Vestdijk, Mulisch en mindere goden van de Nederlandse literatuur. Zijn grootste succes behaalde hij met de verfilmingen van Voskuils Bij nader inzien en het toneelstuk Leedvermaak van Judith Herzberg; goed voor twee Gouden Kalveren.


Afbeelding: Jenna Arts
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1