appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Hallo 2018

Presentatoren

Foto van Jurjen van den Bergh

Jurjen van den Bergh

Jurjen van den Bergh presenteert De Wereld van BNN, elke zaterdagnacht van 01:00 uur tot 03:00 uur.

Jurjen van den Bergh luisterde van jongs af aan in het donker op zijn zolderkamertje radio op zijn zelfgekochte radiocassettedeck. De wereld die door de kracht van woorden voor zijn geestesoog geschetst werd heeft hem altijd gefascineerd. Toen waren Villa VPRO, de herhalingen van Ronflonflon en de nachtprogramma's van Radio Veronica met Rob Stenders en Floortje Dessing favoriet. Wereldreizen in humor, maatschappijkritiek en muziek diep in de nacht. Nu probeert Jurjen op donderdag voor mensen licht te laten schijnen in de soms duistere wereld van de politiek, in de Kamervragenrubriek bij De Nieuws BV. Elke laatste maandag van de maand kiest hij de Speech van de Maand.

En hij maakt op zaterdagnacht met De Wereld een ronde langs de velden om verschillende perspectieven op de gebeurtenissen van die week te schetsen.Hij doet dat door het oog van zijn correspondenten ter plaatse: Nederlanders die voor langere tijd in het buitenland zijn voor werk, studie of met een andere smoes. Nachtradio zoals nachtradio bedoeld is: het schetsen van een wereld daarbuiten, terwijl je zelf in je bed ligt, in de auto terugrijdt van een bezoek aan vrienden of nog even in de favoriete stoel van je opa nadenkt over het leven.

Jurjen maakt radio omdat hij die kracht van het woord belangrijk vindt, en omdat zijn nieuwsgierigheid naar De Wereld van de ander eindeloos is. Ook belangrijk voor iemand die in de rest van zijn dagelijks leven vooral bezig is anderen van zijn gelijk te overtuigen met maatschappelijke campagnes. “

Foto van Suzanne Bosman

Suzanne Bosman

Suzanne Bosman is de presentator van Radio EenVandaag.

Suzanne speelde als kind in Zandvoort met de buurjongen en twee walkietalkies Radio Tour de France na (etappe Wilhelminaweg-Regentesseweg-Van Stolbergweg was een killer). Suzanne luisterde naar Langs de Lijn, met het legendarische duo Koos Postema en Willem Ruis, later naar de Rode Haan en de Avonden van de VPRO. Zover ze zich kan herinneren is radio haar grote liefde. 

Suzanne maakt programma's bij de ziekenomroep en de lokale omroep in Eindhoven en na de Academie voor Journalistiek in Tilburg loopt ze stage bij de Wereldomroep. In 1987 gaat ze aan de slag bij de NOS waar ze bijna twaalf jaar zal werken als redacteur en eindredacteur bij Met Het Oog Op Morgen, intussen presenteert ze ook verschillende programma's voor de NCRV zoals Hier en Nu, het Maandag Morgen Magazine en Praatradio. In 1995 wordt het Radio 1 Journaal opgericht, en Suzanne wordt één van de vaste stemmen. 

Tot 1999. Dan komt de vraag of ze 'anchor' wil worden bij RTL Nieuws. Niet vies van avontuur zegt ze 'ja'. Jarenlang is ze één van de prominente gezichten van het nieuws. Reguliere bulletins en bijzondere uitzendingen bij ingrijpende, grote gebeurtenissen zoals verkiezingen, abdicaties, oorlogen en rampen zoals ' 9 -11', Enschede, de tsunami. "Het moment dat de draaiboeken weggegooid worden en de dynamiek van het nieuws en de verslaggeving de uitzending bepaalt is het mooist, dan moet je improviseren, snel schakelen, blind varen op collega's en op de pieken van je concentratie werken." 

Na 14 jaar is het mooi geweest bij de TV. Ze wil weer radio maken. Per 1 januari is Suzanne terug op NPO Radio 1, bij AVROTROS, als vaste presentator van Radio Een Vandaag.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1