Geschiedenis
VPRO

Eigen boekenbal voor vrouwen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eigen boekenbal voor vrouwen

Dit weekend is de Boekenweek van start gegaan met het thema ‘Moeder de vrouw’ en daar hoorde natuurlijk een boekenbal bij. Dat boekenbal is voor iedereen - man en vrouw, maar in 1986 was er een speciaal vrouwenboekenbal.

Dit vrouwenboekenbal was een benefiet, waarbij geld opgehaald werd voor de Anna Bijnsprijs, een prijs voor vrouwen in de literatuur. Daarbij werden onder andere de onderbroeken van Elly de Waard geveild. Samen met schrijfster en muzikant Aafke Romeijn zat ze aan tafel bij OVT.

Ze hadden het over dit vrouwenboekenbal, het boekenbal nu en hun visie op de aankomende Boekenweek, met als thema Moeder de vrouw.

Een jonge Brigitte Kaandorp

In de studio werden allemaal fragmenten uit dit vrouwenboekenbal beluisterd, waaronder het liedje hieronder. Daar hoor je een piepjonge Brigitte Kaandorp, die ook optrad tijdens dit evenement.

Brigitte Kaandorp op het vrouwenboekenbal

Luister het volledige OVT-fragment hieronder terug:

Vrouwenboekenbal

Meer OVT?

OVT is een historisch radioprogramma met actueel nieuws over geschiedenis, columns en documentaires. OVT wordt wekelijks uitgezonden om zondagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Volg OVT op Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie