appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Gaan!

Luister terug

Het is niet nodig om de zomertijd af te schaffen?

maandag 30 maart 2020

Ik hoop dat je het door hebt gehad, maar afgelopen weekend is de zomertijd weer ingegaan. Zoals elk jaar gebeurt dit op de laatste zondag van maart. De zomertijd loopt tot 25 oktober. Dan gaat de klok weer een uurtje terug. Maar hoe lang zal dit fenomeen nog plaats vinden? De afgelopen jaren is er steeds meer kritiek gekomen op het verzetten van de klok.

Het mag dan wel wat verwarrend zijn, de meeste mensen vinden het wel prima om de klok elk half jaar te voor- of achteruit te zetten. Daarom is onze stelling bij dit onderwerp: het is niet nodig om de zomertijd af te schaffen.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1