appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nooit Meer Slapen: Sana Valiulina

Gaan!

Vind jij Assange een crimineel?

dinsdag 25 februari 2020, 04:44 uur

Gisteren is in Londen de hoorzitting over het Amerikaanse verzoek om uitlevering van Julian Assange begonnen. Als er daadwerkelijk wordt besloten om Assange uit te leveren kan hij rekenen op een gevangenisstraf van 175 jaar. Dit zou hij krijgen voor pogingen tot hacken en inbreuk op de spionagewet. 

Het proces tegen de Wikileaks-oprichter loopt al enkele jaren. Hij kwam in 2010 massaal in het nieuws omdat hij via zijn website Amerikaanse staatgeheimen zou hebben gelekt. 

Hoe je het ook wendt of keert, Julian Assange heeft dingen gedaan die eigenlijk niet mogen. Maar door veel mensen wordt hij gezien als een voorbeeld wat betreft het vrije woord. Daarom stelden wij de volgende vraag: Vind jij Assange een crimineel? 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1