appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog Op Morgen

Gaan!

De week van de euthanasie

donderdag 6 februari 2020, 06:00 uur

Nederland kent sinds 2002 een euthanasiewet. Deze wet bepaalt dat euthanasie en hulp bij zelfdoding onder voorwaarden is toegestaan. Om het bewustzijn van keuzevrijheid aan het eind van het leven te vergroten, organiseert de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde, ook wel de NVVE genoemd, jaarlijks de Week van de Euthanasie. Deze week start morgen.

Tijdens de week van de Euthanasie organiseert de NVVE in het hele land bijeenkomsten waarin dieper wordt ingegaan op de mogelijkheden die de euthanasiewet biedt om regie over je eigen levenseinde te houden.

Om dieper op dit onderwerp in te gaan, hadden we twee gasten in onze studio. Jos van Wijk, hij is voorzitter van Coöperatie Laatste Wil en Cees de Graaf, hij is SCEN-arts.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1