appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Dag

Gaan!

Presentator: Morad El Ouakili

Luister terug

'Sekten moeten verboden worden in Nederland'

dinsdag 21 januari 2020

Vandaag is de eerste pro-formazitting van vader Gerrit Jan van D. en de huurder van de boerderij Josef B.. Onder de volksmond ook wel ‘zaak Ruinerwold’ genoemd. De vader hield negen jaar lang een geïsoleerd leven met zijn gezin op een boerderij in Ruinerwold. Over de situatie waarin de zes kinderen opgroeiden, is nu nog weinig bekend. Uit honderden artikelen, video's en de Facebookpagina van de vader is wel op te maken dat hij er een eigen religie op nahoudt. 

Bij een sekte krijg je er een nieuwe familie erbij. Samen houdt je aan de strenge regels en leef je vaak afgezonderd van de buitenwereld. Sekten worden niet perse gezien als gevaarlijk, maar er zijn extreme uitzonderingen. Zoals Jim Jones. Hij was de oprichter van de sekte ‘Peoples Temple’, en kreeg in 1978 negenhonderd van zijn volgelingen zover om allemaal zelfmoord te plegen. Het is dus duidelijk dat in veel sekten mensen gehersenspoeld kunnen worden, en dat kan gevaarlijk zijn voor de omgeving. Daarom bespraken we de volgende stelling: sekten moeten verboden worden in Nederland, want het is gevaarlijk. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1