appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Humberto

Gaan!

Presentator: Morad El Ouakili

Luister terug

'Het dragen van bont mag niet worden verboden'

dinsdag 14 januari 2020

Wat hebben koningin Maxima, fashiondesigners Victor & Rolf én Famke Louise met elkaar gemeen? Zij hebben allemaal in de afgelopen jaren de oneervolle titel van Dom Bontje gewonnen. Bij deze verkiezing wordt er elk jaar een keuze gemaakt uit bekende Nederlanders die in bont zijn gespot. De organisator van de actie, Bont Voor Dieren, vindt dat deze BNers een slecht voorbeeld geven. Zij gaan de straat op om mensen bewust te maken van het leed dat dieren wordt aangedaan.

Het lijkt er dus op dat bont tegenwoordig steeds meer aandacht krijgt en dat de vraag naar een algemeen verbod steeds groter wordt. Maar is het dragen van bont niet iets wat je zelf moet bepalen? Daarom legden wij de luisteraar de volgende stelling voor: 'het dragen van bont mag niet worden verboden'. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1