appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co

Gaan!

Presentator: Morad El Ouakili

Luister terug

'De overheid doet te weinig om de klimaatcrisis en de ecologisch crisis tegen te gaan'

donderdag 23 januari 2020

Het klimaat blijft een thema waar je lang over kan discussiëren en waar de meningen sterk over verdeeld zijn. Of je nu wel of niet gelooft in de opwarming van de aarde, je hebt vast weleens gehoord van de klimaatactiegroep Extinction Rebellion. De groep is in 2018 opgericht om zich in te zetten voor het klimaat en heeft de nodige kritiek over zich heen gekregen. Dit komt mede door manier waarop ze protesteren. Dit deden ze vorig jaar in Amsterdam door meerdere straten te blokkeren. Dat werd gedaan in groepjes van enkele tientallen mensen op negen verschillende locaties, tot grote overlast van het verkeer.

Afgelopen weekend kwamen ze ook weer in opspraak gekomen, toen ze op een grote autobeurs in België protesteerden. Auto’s werden beklad met spuitbussen en verschillende 'klimaatrebellen' hadden zich aan auto’s vastgeketend. 185 actievoerders zijn opgepakt.

De woordvoerder van Extinction Rebellion, Rick van de Pol, schoof aan in de studio. Hij vertelde meer over de organisatie en hij beantwoorde vragen van de luisteraars.

Ook bespraken we de volgende stelling:'De overheid doet te weinig om de klimaatcrisis en de ecologisch crisis tegen te gaan'


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1