appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Fris!

Presentator: Mirthe van der Drift

Het Amerikaanse presidentschap: Waarom maken er maar twee partijen kans?

zondag 11 oktober 2020

De strijd gaat tussen Biden en Trump, maar waarom zijn er niet meer potentiƫle partijen?

Op 17 maart kunnen wij stemmen voor de Tweede Kamer. Op het stembiljet staan grote en kleine partijen, van de VVD tot de Piratenpartij. Voor elke mening is er wel een partij.


Voor de Amerikanen ligt dat net even anders; zij treffen een heel ander systeem aan. Ze staan voor een duivels dilemma tussen twee uitersten: de Democraten of de Republikeinen. 

Het is tijd voor wat uitleg over hoe dat is ontstaan:


Elke week praten we met Paul Verhagen over de aankomende verkiezingen in Amerika. Deze week behandelen we het partijenstelsel. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1