appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Fris!

Presentator: Mirthe van der Drift

Ik Durf Het Bijna Niet Te Vragen: embryo-DNA aanpassen

zondag 13 september 2020

In onze rubriek Ik Durf Het Bijna Niet Te Vragen gaan we op zoek naar antwoorden op de vragen van onze luisteraars. Deze week vraagt Luna zich af:

"Als ik mijn embryo zou kunnen laten aanpassen, zou ik het doen. Is dat mogelijk? Valt er te voorkomen dat ik een genetische ziekte doorgeef aan mijn nageslacht?"

Ze krijgt het antwoord van promovendus Diewertje Houtman die onderzoekt hoe Nederlanders denken over het aanpassen van embryo-DNA.

Kom jij iets tegen in het dagelijks leven waarvan je denkt: hoe zit dit nou?, maar durf je het dus bijna niet te vragen? Laat het ons dan weten, via de NPO Radio 1-app!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1