appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal

Fris!

Luister terug

"Ik hoop dat mijn buren van nu nog even denken aan mijn buren van toen."

zondag 18 augustus 2019

Nét voordat de geallieerden Maastricht bevrijdde tijdens de WO II, werd de stad gebombardeerd. Twee wijken werden volledig weggevaagd. Dat is vandaag precies 75 jaar geleden. Jacqueline Kerkhof maakte een hoorspel in de vorm van een wandeling over Truia Veenhof, één van de vele slachtoffers van het bombardement. Verslaggever Lieke van den Boogaard zette een koptelefoon op en liep met de audiotour door Maastricht. 


Wil je de wandeling zelf maken of gewoon beluisteren? Je kunt de audiotour gratis downloaden via de website van Centre Céramique.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1