appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Rabobank: Nu is het moment om je hypotheek onder de loep te nemen

ANP
dinsdag 6 augustus 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

De afgelopen weken horen we veel negatieve berichten over de dalende rente. Toch is er ook een opsteker voor veel huishoudens: een lagere hypotheekrente. Volgens Nic Vrieselaar van de Rabobank is het iedereen aan te raden om nog eens naar je hypotheek te kijken. Dat zegt de econoom in Spraakmakers. 

Spraakmakers Special: economie

Vorige week kondigde de Amerikaanse Centrale Bank voor het eerst in tien jaar een renteverlaging aan. Mario Draghi, topman van de Europese Centrale Bank, is ook niet bepaald enthousiast over de economische vooruitzichten en overweegt zelfs op een negatieve rente over te gaan.

Niet alleen de Europese Centrale Bank overweegt een negatieve rente. ING-topman Ralph Hamers hintte vorige week ook op de invoering van negatieve spaarrente. Dat je mogelijk moet gaan betalen om je geld bij een bank onder te brengen, dat kan volgens Vrieselaar inderdaad heel wrang voelen, maar dat de hypotheekrente ook omlaag gaat kan gunstig zijn. 

'Ga met je bank om tafel'

Er zijn natuurlijk mensen die hun hypotheek voor meerdere jaren vast hebben gezet, "dan moet je hopen dat je dit kunt openbreken", aldus de econoom van de Rabobank. "Als je nog een oude rente hebt, van bijvoorbeeld zo'n 10 jaar geleden toen de rente vaak nog boven de 5 procent was, dan is het zeker aan te raden om nog eens met de bank om tafel te gaan." Bij de Rabobank zien ze dat dit ook wel steeds vaker gebeurt. Spraakmakers Special: Economie

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1