appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

dr Kelder en Co

Presentator: Jort Kelder

Luister terug

De smaaktheorie

zaterdag 6 februari 2021

Verlies van smaakzin. Degenen die er dankzij onze vrolijke vriend Het Virus kennis mee hebben gemaakt, weten wat overblijft: leegte. Het proeven van vers brood, een frisse citroen-merengue of een witte Bourgogne, dat geeft het leven zin. Hoe werkt smaak precies en valt erover te twisten? Dr Kelder gaat in gesprek met dr. Peter Klosse, ‘smaakprofessor’, die een smaaktheorie ontwikkelde en wetenschappelijk kan vaststellen wat lekker is.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1