appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

dr Kelder en Co

Presentator: Jort Kelder

Luister terug

China en Hongkong

zaterdag 27 juli 2019

Wie houdt de Chinezen in toom? De VS, met hun handelsbeperkingen? Europa, dat intern verdeeld is over de relatie met de Chinezen? Onderwijl gaat China onverdroten door om zijn macht en invloed in de wereld uit te breiden. 

Met sinoloog Henk Schulte Nordholt kijken we hoe China de machtsverdeling in de wereld verandert, de kwestie-Hongkong omgaat en hoe je handel moet drijven met een land dat zijn interne markt bijna volledig gesloten houdt, maar wel middels het bedrijf Huawei wereldwijd 5G wil uitrollen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1